GuidePedia

0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocenio je da je na premijera Srbije Aleksandra Vučića danas u Potočarima pokušan atentatat i da deo odgovornosti za to snose bezbednosne službe BiH.
On je ocenio da se u Potočarima desio skandalozan čin koji traži široku i jasnu osudu.
Stefanović je rekao za "Pink" da će se Vučić obratiti javnosti nakon sednice Vlade koja je zakazana za 15.00 časova.Stefanović je na TV Pink ponovio da su imali informacije da se nešto tako može desiti, ali i dodao da su događaji pokazali da su te grupacije još ekstremnije i da se u Potočarima dogodio pokušaj ubistva i to na najmonstruozniji način kamenovanjem.
Kako je rekao, policija Federacije je stajala i sve nemo posmatrala i da je kao ministar policije šokiran činjenicom da je neko mogao da stigne do premijera, da je rukom mogao da ga udari.
je dodao da je razočaran onim što je BiH preduzela i toliko lošim merama bezbednosti.
Stefanović je naveo da su bili obavljeni ozbiljni razgovori oko obezbedenja premijera, da je naša želja bila da ga obezbeđuje specijalna policija RS sa kojom MUP Srbije ima dobru saradnju i ima poverenje, ali da su iz Federacije nažalost rekli da u tom slučaju ne mogu da garantuju bezbednost pa čak ni ulazak u BiH.Prema njegovim rečima, kod nas se tako nešto nikada nije niti bi se moglo dogoditi.
Stefanović je rekao da nije čuo nijednu reakciju niti izvinjenje od onih koji bi to trebalo da učine, a takođe ni ovde u Srbiji od onih koji bi inače reagovali da se nešto slično dogodilo kod nas.
MUP će inače uraditi detaljnu analizu, rekao je Stefanović i dodao da ćemo tražiti da se svi počinioci ovog teškog krivičnog dela procesuiraju i nađu organizatori, ali i dodao da sumnja da ćemo doći do organizatora.
"Ovo ima političku pozadinu i bilo je organizovano na najmonstruozniji način" rekao je Stefanović.



Post a Comment

 
Top