GuidePedia

0

Vaše stare video kasete, ako ih još imate, mogle bi da vrijede puno novca. Nadamo se zato da niste među onima koji su ih već odavno bacili u đubre.Oni koji su uništili ploče poznatih muzičara nisu ni pomišljali da bi danas za njih mogli da dobiju lijepu svotu novca, a isto to bi moglo da se dogodi i s VHS kasetama.
Vaše stare video kasete, ako ih još imate, mogle bi da vrijede puno novca. Nadamo se zato da niste među onima koji su ih već odavno bacili u đubre.
Stručnjaci naime vjeruju da se VHS kasete pridružuju redovima vinila. S vremenom su počele da nestaju iz prosječnih domova, a zatvorio se i velik broj video klubova. Takođe, kasete dovoljno dugo nisu u centru pažnje i već izazivaju nostalgiju.
Dejvid Džinks poručio je svima da nauče lekciju prisjećajući se vinila jer su mnoge nekad nevoljene i odbačene ploče počele značajno da vrijede. I pri tom se ne misli na sentimentalnu vrijednost, nego onu novčanu.
``Većina ljudi koji su kupili originalni ‘The White Album’ od Bitlsa puštali su ga do uništenja, nisu imali pojma da bi u budućnosti mogao da bude jako vrijedan. Sada prava verzija vrijedi i do sedam hiljada funti``, kaže Džinks.
``Danas se video kasete smatraju jedanako prolaznim kao ploče nekada i brzo nestaju iz naših kuća``, objasnio je Džinks.

(Inboks.net)

Post a Comment

 
Top